Behandeling rimpels bovenlip (rokerslijntjes)

Rimpels op de bovenlip noemen we ook we wel rokerslijntje of barcode lijntjes. Deze rimpels op de bovenlip zijn de verticale lijntjes die de bovenlip een verdrietig of vermoeid uiterlijk kunnen geven. We gebruiken onze mond de hele dag door om te lachen, praten, eten en eventueel roken.

Voornamelijk roken kan leiden tot de rokerslijntjes, ze worden niet voor niets zo genoemd. Ook als je niet rookt kunnen rimpels op de bovenlip ontstaan als gevolg van het verouderingsproces en factoren van buitenaf zoals levensstijl en blootstelling aan zon.

 

Deze verticale lijnen oftewel rimpels op de bovenlip kunnen we prachtig corrigeren met een filler behandeling of met botuline toxine. In sommige gevallen is een combinatie aanpak de beste. Wanneer de lijntjes nog maar heel fijn zijn kunnen diverse huidverbeterende behandelingen zoals bijvoorbeeld de Vivace Fractional MicroNeedling RF of de Ultherapy uitkomst bieden om de rimpels op een natuurlijke manier te verwijderen.

 

Voor statische rimpels, rimpels op de bovenlip die ook in de ´ruststand´ zichtbaar zijn raden wij een filler behandeling aan. Dynamische rimpels, deze zie je alleen bij het maken van bepaalde expressies, kunnen we met botuline toxine behandelen. In geval van statische rimpels kiezen we meestal eerst voor een hyaluronzuur filler om de lijnen te verzachten en vervolgens kiezen we voor botuline toxine om verdere lijnvorming (preventief) te voorkomen.

 

De bovenlip rimpels gaan vaak samen met het volumeverlies van de mondhoeken en de lippen. Een totaal aanpak van dit gebied geeft meestal het allermooiste resultaat om de harmonie in het gezicht effectief te herstellen en het gezicht terug te geven wat het heeft verloren door de jaren heen. Het resultaat is een energieke, vrolijke en jeugdige uitstraling.

BELOTERO Hyaluronzuur filler

Voor de behandeling van marionetlijnen werkt Drs. Daria Voropai met de innovatie hyaluronzuur filler BELOTERO. Het BELOTERO® verschil is de combinatie van de Cohesive Polydensified Matrix (CPM®) technologie voor integratie in de huid waarbij de beweeglijkheid van het gezicht en de natuurlijke expressie in het gezicht wordt behouden BELOTERO®´s specifieke proces voor het maken van fillers volgens deze CPM® technologie resulteert in verschillende diktes van de fillers zodat we voor iedere zone met de juiste filler kunnen werken.

Hyaluronzuur fillers zijn van tijdelijke aard en het materiaal wordt door ons lichaam vanzelf afgebroken. Het effect houdt doorgaans 6-9 maanden aan. Wanneer je vaker filler behandelingen ondergaat zal het resultaat op den duur langer aanhouden. De filler wordt prachtig door de huid opgenomen en geeft een natuurlijk resultaat.

 

Hoeveel ml is nodig voor het herstellen van de rimpels boven de lippen

Voor het herstellen van de rimpels boven de lippen hebben we ongeveer 1-3 ml filler nodig. Het herstellen van de verticale lijnen wordt vaak gecombineerd met het herstellen van volumeverlies van de marionetlijnen en de lippen zelf. Zo wordt de harmonie van het gezichtsprofiel volledig hersteld voor een mooi en fris resultaat.Tijdens een consult bij Drs. Daria Voropai zal een persoonlijk behandelplan opgesteld worden aan de hand van de indicatie en de wensen.

Rokerslijntjes

Boek hier uw afspraak via ons enige reserveringssysteem.


Boek uw afspraak

Waarom Drs. V?

Gerenommeerd Nederlands Cosmetisch Arts gespecialiseerd in injectables en cosmetische dermatologie
Eigen kliniek in Amsterdam, aan de Prins Hendriklaan 28
Internationale klantenkring
Klanten noemen haar ´het best bewaarde geheim in de wereld van beauty´

Hoe bereid ik mij voor op een filler behandeling?

Bij een filler behandeling is er een kans op blauwe plekjes. Het behandelen van bovenlip rimpels is een snelle en simpele injectable behandeling. Tijdens de behandeling werken we met ijs packs om na het prikken de huid meteen te koelen.

 

Wij adviseren je om een week voor de behandelingen te stoppen met het gebruik van bloedverdunnende pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen. Wanneer je toch een pijnstiller wilt gebruiken kies dan liever voor paracetamol. Heb je snel last van blauwe plekjes start dan een paar dagen voor de behandeling met het homeopathische middel Arnica. Arnica is verkrijgbaar bij de drogist. Tot slot adviseren we om een paar dagen voor de behandeling tevens te stoppen met Omega 3 supplementen.

 

Nazorg injectable behandeling

Het herstel na een filler behandeling verloopt vrij snel. Je geniet vrijwel meteen na de behandeling van het resultaat. Het eindresultaat is zichtbaar na 2 weken. Direct na de behandeling kun je wat last hebben van lichte zwellingen en blauwe plekjes. Na de behandeling krijg je een protocol mee naar huis met tips voor een zo snel mogelijke recovery van de behandeling.

 

Na de behandeling heeft de huid rust nodig. Breng de eerste dag na de behandeling geen make up aan op het behandelde gebied en bescherm de huid goed tegen de zon met een SPF50.
Drink de eerste 24 uur geen alcohol en ga niet sporten. Vermijd ook extreme temperaturen zoals de zonnebank en sauna´s.

 

Wanneer je een pijnstiller nodig hebt kies dan voor paracetamol in plaats van aspirine of ibuprofen omdat de laatste twee een stimulerend effect kunnen hebben op blauwe plekken.

 

Duur resultaat rokerslijntjes

Het effect van een filler behandeling voor bovenlip rimpels is doorgaans 9-12 maanden zichtbaar. Hierna kan een vervolgbehandeling wenselijk zijn. Wanneer je vaker filler behandelingen ondergaat voor de rokerlijntjes dan zal het resultaat steeds langer aanhouden.

Kosten

Onze tarieven

  • Belotero per 1 ml
    € 540
  • Belotero per 2 ml
    € 780
  • Belotero per 3 ml
    € 1130

FAQ

Waarom een behandeling met Botuline Toxine?

Een behandeling met spierontspannende injecties helpt om de mimische spieren te laten ontspannen en is één van de meest gevraagde behandelingen. Spierontspannende injecties bevatten eiwitten die inwerken op de zenuwcellen en dit middel wordt voor verschillende medische toepassingen ingezet. Voor cosmetische doeleinden wordt de stof verdund. De rokerslijntjes kunnen behandeld worden met botuline toxine.

 

Deze behandeling is erg veilig en wordt al tientallen jaren uitgevoerd. De behandeling wordt voor cosmetische doeleinden gebruikt om expressie rimpels te verminderen door spieren te laten ontspannen. De prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier wordt verminderd, waardoor de spier minder sterk kan samentrekken. Dit resulteert in een gladdere huid en minder rimpels.

 

Deze behandeling kan tevens preventief worden ingezet om het verouderingsproces maximaal te vertragen.

Met welk merk botuline toxine werkt Drs. Daria Voropai in Amsterdam?

Drs. Daria Voropai werkt voor haar spierontspannende injectable behandelingen met het merk BOCOUTURE. BOCOUTURE is momenteel de meest natuurlijke en pure versie van botulinetoxine op de markt. Het grote voordeel van BOCOUTURE is dat je niet resistent kan worden voor botulinetoxine en dat mogelijke bijwerkingen zoals een allergische reactie tot een minimum beperkt worden. BOCOUTURE heeft hetzelfde effect als andere botulinetoxine merken. Het is ontwikkeld door het zeer bekende farmaceutische bedrijf Merz.

Hoe lang blijft het effect van botuline toxine aanwezig?

Afhankelijk van de behandelde zone blijft het effect van spierontspannende injecties tussen de 3-6 maanden zichtbaar.

Doet een botuline toxine behandeling pijn?

Nee, de meeste cliënten ervaren deze behandeling als vrijwel pijnloos. De behandeling duurt slechts enkele minuten en de cosmetisch arts werkt met zeer fijne naaldjes waardoor de prikjes zelf hooguit als kleine speldenprikjes aanvoelen.

Is een behandeling met botuline toxine veilig?

Ja zeker. Het middel wordt al meer dan 30 jaar gebruikt en is zeer veilig. Uiteraard is het van belang om een arts te kiezen met ervaring en het is belangrijk om het protocol van de arts nauwkeurig op te volgen.

Wanneer is het resultaat van de Bocouture behandeling zichtbaar?

Botuline toxine laat even op zich wachten. Het resultaat start zichtbaar te worden na ongeveer 3-4 dagen, het eindresultaat is zichtbaar na 2 weken. Het uiteindelijke resultaat houdt ongeveer 3-6 maanden aan, afhankelijk van de behandelde zone. Wanneer je vaker behandelingen met botuline toxine ondergaat dan zal het effect steeds langer aanhouden.

Wat is het nazorg protocol van een botuline toxine behandeling?

Na een behandeling bij Drs. Daria Voropai krijg je een nazorg protocol mee naar huis. Na een botuline toxine behandeling is het belangrijk om 24 uur niet te sporten, geen alcohol te drinken en extreem warme temperaturen zoals in de sauna te vermijden.

Kan Bocouture preventief ingezet worden?

Jazeker. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Wanneer je op tijd met botuline toxine start kun je rimpelvorming in het behandelde gebied voorkomen. Door op tijd te beginnen blijft de huid rustig en wordt een sterke aanspanning van bepaalde spieren die uiteindelijk tot rimpelvorming kunnen leiden voorkomen. Wanneer de rimpel al een beetje zichtbaar is, is het zeker nog niet te laat. Botuline Toxine zal in dat geval effectief de rimpel verzachten.

Consult bij Drs. Daria Voropai in Amsterdam

Jouw injectable behandeling start met een uitvoerig consult. Het consult tarief bedraagt € 99.00. Drs. Daria Voropai zal tijdens dit consult starten met een 3D Vectra Scan. Hierbij wordt het gezicht van alle hoeken in beeld gebracht en kunnen we de verschillende huidlagen inzien. De 3D Vectra Scan vormt het startpunt van een injectable behandeling. Drs. Daria Voropai kan precies zien waar bijvoorbeeld symmetrie mist, waar verloren volume is opgetreden en de scan helpt om het eindresultaat in beeld te brengen. Tot slot laat de scan de verschillende huidlagen zien en verschaft het inzicht in de huidkwaliteit zodat we hier een persoonlijk en doelgericht behandelplan aan kunnen koppelen.

 

Naast de scan bespreek je tijdens het consult jouw wensen en doelstellingen. Vervolgens stelt Drs. Daria Voropai samen met jou een passend en persoonlijk behandelplan op voor jouw beauty journey. Ieder behandelplan bestaat uit diverse stappen zoals huidverbetering, het stimuleren van collageen en de injectable behandeling.

 

Na het consult kun je een afspraak inplannen voor de behandeling. In sommige gevallen is het ook mogelijk om meteen behandeld te worden.

Over Drs. Daria Voropai

Drs. Daria Voropai is een gerenommeerd Nederlandse cosmetisch arts gespecialiseerd in injectables en cosmetische dermatologie. Ze werkt vanuit haar prachtige kliniek aan de Van Eeghenstraat in Amsterdam. Haar klantenkring is internationaal en sommige cliënten noemen haar ´het best bewaarde geheim in de wereld van beauty´. Ze werkt tevens in de prestigieuze kliniek Clinic 77 in Londen. Klanten van over de hele wereld (denk aan Dubai, LA, New York en Moskou) vliegen in om door haar behandeld te worden. Dr.V. wordt daarom ook ´The beauty world´s best kept secret´ genoemd.