Botuline Toxine tegen tandenknarsen (Bruxisme)

Bruxisme oftewel tandenknarsen is een parafunctie van het gebit. Bij bruxisme worden de tanden en kiezen (meestal tijdens het slapen) krachtig over elkaar geschoven. Dit geeft schade aan het gebit. Een andere veelgehoorde klacht is kaakklemmen, hierbij worden de tanden en kiezen krachtig op het elkaar geklemd zonder het schuiven.

De oorzaak is niet altijd duidelijk maar kan mogelijk gekoppeld zijn aan factoren zoals stress, angst of slaapproblemen. Bruxisme kan daarnaast hoofdpijn of gezichtspijn veroorzaken en slijtage aan de tanden. Uiteraard is het van belang om eerst de oorzaak vast te stellen van bruxisme zodat daaraan gewerkt kan worden. Een behandeling met botuline toxine kan ingezet worden om bruxisme te verminderen of zelfs te stoppen met een betere nachtrust en gezonde tanden als resultaat.

 

Drs. Daria Voropai begon haar carrière aan de medische universiteit van Utrecht, waar zij veel onderzoek heeft gedaan op het gebied van gezichtschirurgie. Na haar afstuderen heeft ze haar vervolgstudie voltooid in tandheelkunde aan de prestigieuze King´s College in Londen. Drs. Daria Voropai is daarom dé specialist in het effectief verminderen van klachten als gevolg van bruxisme.

 

Bij het behandelen van tandenknarsen wordt botuline toxine in de kaakspier ingespoten. Hierdoor komt de prikkeloverdracht van de zenuwen nar de spier tijdelijk stil te liggen waardoor de kaakspier ontspant en de klachten zullen verminderen. Er worden ongeveer 6-8 prikjes gezet per kant om de kaakspier te ontspannen.

 

De behandeling is snel en zonder downtime. Het resultaat houdt 3-6 maanden waarna een herhaalbehandeling ingepland kan worden.

 

Behandeling van tandenknarsen bij Drs. Daria Voropai in Amsterdam

De spierspanning in de kaken kan soms zo hoog zijn dat je gaat tandenknarsen of klemmen. Met een botuline toxine behandeling kan de spierspanning verminderd worden waardoor de klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Drs. Daria Voropai werkt voor deze behandeling met het mooie merk BOCOUTURE. De spierontspannende injecties zorgen ervoor dat de spierspanning in het kaakgebied sterk verminderd waardoor er minder druk op de kaken komt om zo tandenknarsen en klemmen te voorkomen of te verminderen.

Tandenknarsen

Boek hier uw afspraak via ons enige reserveringssysteem.


Boek uw afspraak

Waarom Drs. V?

Gerenommeerd Nederlands Cosmetisch Arts gespecialiseerd in injectables en cosmetische dermatologie
Eigen kliniek in Amsterdam, aan de Prins Hendriklaan 28
Internationale klantenkring
Klanten noemen haar ´het best bewaarde geheim in de wereld van beauty´

Waarom een behandeling met Botuline Toxine?

Een behandeling met spierontspannende injecties helpt om de spiersamentrekkingen van de kaken wat te ontkrachten. Dit kan verlichting geven voor tandenknarsen. Spierontspannende injecties bevatten eiwitten die inwerken op de zenuwcellen en dit middel wordt voor verschillende medische toepassingen ingezet. Voor cosmetische doeleinden wordt de stof verdund.

 

Deze behandeling is erg veilig en wordt al tientallen jaren uitgevoerd. De prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier wordt verminderd, waardoor de spier minder sterk kan samentrekken.

FAQ

Met welk merk botuline toxine werkt Drs. Daria Voropai in Amsterdam?

Drs. Daria Voropai werkt voor haar spierontspannende injectable behandelingen met het merk BOCOUTURE. BOCOUTURE is momenteel de meest natuurlijke en pure versie van botulinetoxine op de markt. Het grote voordeel van BOCOUTURE is dat je niet resistent kan worden voor botulinetoxine en dat mogelijke bijwerkingen zoals een allergische reactie tot een minimum beperkt worden. BOCOUTURE heeft hetzelfde effect als andere botulinetoxine merken. Het is ontwikkeld door het zeer bekende farmaceutische bedrijf Merz.

Hoe lang blijft het effect van botuline toxine aanwezig?

Afhankelijk van de behandelde zone blijft het effect van spierontspannende injecties tussen de 3-6 maanden merkbaar.

Doet een botuline toxine behandeling pijn?

Nee, de meeste cliënten ervaren deze behandeling als vrijwel pijnloos. De behandeling duurt slechts enkele minuten en de cosmetisch arts werkt met zeer fijne naaldjes waardoor de prikjes zelf hooguit als kleine speldenprikjes aanvoelen.

Is een behandeling met botuline toxine veilig?

Ja zeker. Het middel wordt al meer dan 30 jaar gebruikt en is zeer veilig. Uiteraard is het van belang om een arts te kiezen met ervaring en het is belangrijk om het protocol van de arts nauwkeurig op te volgen.

Wanneer is het resultaat van de Bocouture behandeling voelbaar?

Botuline toxine laat even op zich wachten. Het resultaat start zichtbaar en voelbaar te worden na ongeveer 3-4 dagen, het eindresultaat is na ongeveer 2 weken bereikt. Het uiteindelijke resultaat houdt ongeveer 3-6 maanden aan, afhankelijk van de behandelde zone. Wanneer je vaker behandelingen met botuline toxine ondergaat dan zal het effect steeds langer aanhouden.

Wat is het nazorg protocol van een botuline toxine behandeling?

Na een behandeling bij Drs. Daria Voropai krijg je een nazorg protocol mee naar huis. Na een botuline toxine behandeling is het belangrijk om 24 uur niet te sporten, geen alcohol te drinken en extreem warme temperaturen zoals in de sauna te vermijden.

Consult

Jouw injectable behandeling start met een uitvoerig consult. Het consult tarief bedraagt € 99.00. Drs. Daria Voropai zal tijdens dit consult starten met een 3D Vectra Scan.

 

Naast de scan bespreek je tijdens het consult jouw wensen, gezondheid en doelstellingen. Vervolgens stelt Drs. Daria Voropai samen met jou een passend en persoonlijk behandelplan op.

 

Na het consult kun je een afspraak inplannen voor de behandeling. In sommige gevallen is het ook mogelijk om meteen behandeld te worden.